Maakt leren leuk!

Montessori Peuterspeelzaal

 
Samenwerking met Bloesem Kinderopvang Haaksbergen

Onderdeel van onze school is de Montessori Peuterspeelzaal. Dit is een samenwerking met Bloesem Kinderopvang Haaksbergen. De peuterspeelzaal is voor kinderen van 2 tot 4 jaar en elke dag geopend van 8.00 uur tot 12.30 uur.  

Het bijzondere aan onze peuterspeelzaal is dat de visie van Maria Montessori nu ook voor de jongste kinderen beschikbaar is. Voor kinderen een perfecte voorbereiding op de basisschool. In de open kasten staan montessorimaterialen waar kinderen mee kunnen werken.  Zij zullen de kinderen uitdagen, stimuleren en nieuwe materialen aanbieden als uw kind daar aan toe is.

De peuterspeelzaal heeft een standaard ritme, wat belangrijk is voor de kinderen. Naast het spelend leren en het leren om eigen keuzes te maken, besteden we aandacht aan taal, rekenen en de wereld om de peuter heen. Peuters vinden het geweldig de "echte" dagelijkse dingen van het leven mee te doen! De plantjes water geven, de vensterbank afstoffen of het fruit zelf op een bordje leggen. Op deze manier leert uw kind zorg te hebben voor zijn/haar omgeving.

Kinderen kunnen in onze peuterspeelzaal volop spelen en zich ontwikkelen. Uiteraard is het ook een plek waar de kinderen leren om samen met elkaar te ontdekken. Kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar hebben veel belangstelling voor alles wat er om hen heen gebeurt en willen graag iets nieuws leren. Zo kan het kind bouwen aan de eigen ontwikkeling en persoonlijkheid. 

Montessorimateriaal

Het montessorimateriaal wordt zo aangeboden dat uw kind hiermee zelfstandig aan de slag kan op een zelfgekozen moment. Alle materialen hebben een vaste plaats in de kast, zodat het kind zelf kan pakken wat het nodig heeft en later ook zelf weer kan terugzetten. Dit vergroot de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen. Door deze manier van werken, waarbij het bevorderen van zelfstandigheid en individuele begeleiding centraal staat, is de overgang naar de basisschool voor uw kind minder groot.Speellokaal en buitenspeelplek

De kinderen hebben naast het peuterlokaal ook toegang tot een ruim speellokaal met veel klim- en klautermaterialen, waar ze heerlijk kunnen bewegen en spelen. Verder is er een ruime buitenspeelplek, waar de kinderen kunnen ontdekken, leren en spelen. De visie van Bloesem Kinderopvang, kinderopvang met een groen hart, sluit hier naadloos op aan.


 

Wilt u meer informatie?
Neem dan gerust contact op met Montessorischool Haaksbergen, telefoon: 053-5724076
of Bloesem Kinderopvang Haaksbergen, telefoon: 053-4787852.
 

Wilt u uw kind aanmelden?
Aanmelden kan via onderstaande link:

 

Contact

Bezoekadres

Weertseriet 19

7481 BC Haaksbergen

053-5724076

Postadres

Weertseriet 19

7481 BC

Haaksbergen

E-mailadres

info@montessorihb.nl

Social Media

Facebook

Instagram