Maakt leren leuk!

Ollie maakt leren leuk!

                                                                                                                             

Maak kennis met Ollie! Nu nog een jonge pup, maar al stoer genoeg om mee te draaien op school.  Ollie is sinds de Kerstvakantie bij ons gestart als schoolhond en is 3 dagen in de week op school te vinden.
Het is een Australische Labradoodle, geboren op 7 oktober 2023. De Australische Labradoodle heeft als belangrijk kenmerk dat hij hypoallergeen is en over uitermate geschikte gedragskenmerken beschikt die belangrijk zijn voor een therapiehond.
Binnen dit proces is voorlichting erg belangrijk. De afgelopen tijd hebben wij ondersteuning gehad van de organisatie: Kids4Ward. Chris en Anouk zijn bij ons op school geweest om in alle groepen lessen te verzorgen over het omgaan met een schoolhond. Zo hebben we over hondentaal en verschillende therapiehonden geleerd en hebben we duidelijke afspraken met elkaar gemaakt over het omgaan met Ollie.
Waarom een schoolhond?
Mensen zijn soms erg verrast. Een hond op school? Raken de kinderen dan niet afgeleid?
Onderzoek wijst uit dat kinderen veel steun halen uit de aanwezigheid van een hond. Alleen al door aanwezig te zijn, neemt de hartslag en bloeddruk van leerlingen af, groeit het verantwoordelijkheidsgevoel, leren kinderen rekening te houden met elkaar en krijgen ze onvoorwaardelijke liefde!
Daarnaast oordeelt een hond nooit. Hij is een goede luisteraar en helpt kinderen die moeite hebben met lezen. Het geeft niks als een kind een woord verkeerd uitspreekt of zich een keer verspreekt. Een schoolhond geeft geen commentaar en zal niemand uitlachen. Op deze manier krijgen leerlingen meer zelfvertrouwen en plezier in lezen. 
Ook helpt een schoolhond om leerlingen duidelijker te laten communiceren naar klasgenoten. Honden lijken daarin net op mensen; als je niet duidelijk tegen ze bent, begrijpen ze niet wat ze moeten doen. De hond spiegelt het gedrag. Voor een hond is het belangrijk duidelijke verwachtingen uit te spreken met een zelfverzekerde lichaamshouding. Zo kun je de link leggen naar klasgenoten. Zij luisteren ook niet als je niet heel duidelijk bent in wat je wilt. Duidelijke communicatie is dus van belang, waarbij direct aan een weerbare houding gewerkt wordt.
Kort samengevat
Ollie is een ontzettend lieve hond die graag omringd wordt door kinderen en heel veel liefde te bieden heeft. Wij zien hem als een waardevolle toevoeging aan onze school en zijn dan ook trots met hem in ons team. Bent u nieuwsgierig naar Ollie? Kom gerust een keer binnen om kennis te maken.

Contact

Bezoekadres

Weertseriet 19

7481 BC Haaksbergen

053-5724076

Postadres

Weertseriet 19

7481 BC

Haaksbergen

E-mailadres

info@montessorihb.nl

Social Media

Facebook

Instagram